LevensWijzerTraject

Individuele coaching na borstkanker

Je hebt borstkanker gehad.
De rollercoaster van behandelingen is gestopt.
Het leven gaat gewoon verder. Althans voor je omgeving.
Want voor jou is niets meer normaal.

Herken jij dit?

Je bent gedesoriënteerd en je oude leven lijkt in rook te zijn opgegaan.
Je emoties komen nu pas boven en je begrijpt jezelf vaak niet.
Je hebt veel ingeleverd en je hebt geen idee hoe je hier iets positiefs uit kunt halen.

Hoe fijn zou het zijn als je…

Weer grip krijgt op je leven.
Kunt dealen met angst, gepieker en onzekerheid over de toekomst.
Oprecht kunt zeggen dat borstkanker jou sterker heeft gemaakt.
Volop geniet van het leven, juist omdat het eindig is.

Dat is mogelijk!
In een traject van zes individuele coachsessies help ik jou om je leven weer richting te geven. Een sessie duurt anderhalf uur.

Aan het einde van het coachtraject heb jij het volgende bereikt:

Je hebt de regie van je leven weer in handen.
Je hebt verwerkt wat je hebt meegemaakt.
Je hebt alle tools in handen om te dealen met angst, gepieker en onzekerheid over de toekomst.
Je bent je ervan bewust in welk opzicht borstkanker jou sterker heeft gemaakt.
Je weet wat je wilt en je gaat ervoor, juist omdat het leven eindig is.
Mijn naam is Martha Rijkmans. Ik ben jurist, therapeut en coach. In 2016 kreeg ik borstkanker. Ik word met dezelfde uitdagingen geconfronteerd als jij.
Als therapeut en coach heb ik veel tools en die heb ik ingezet voor mijn eigen herstel. Ik heb ontdekt wat werkt.
Ik weet hoe ik kan omgaan met angst en gepieker. Maar ik heb ook geleerd te aanvaarden dat het leven eindig is. Dat heeft mij sterker gemaakt. Ik ben moediger, krachtiger én kwetsbaarder. Ik zet stappen waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze ooit zou zetten. Omdat er maar één moment in het leven is, waarvan ik er zeker van ben dát ik ze kan zetten en dat is NU.

Eén van mijn stappen is het oprichten van Leven & Zo.
Omdat ik het iedere vrouw gun om zich weer thuis te voelen in haar eigen leven. Het leven laat zich niet controleren, wél regisseren. De belangrijkste vraag is “hoe ga je om met dat wat je is overkomen?” Het antwoord op die vraag is het verschil tussen óverleven of leven.

In 2018 werd bij mij uitgezaaide borstkanker geconstateerd. Na de rollercoaster van diagnose en de daaropvolgende chemo- en immunokuren en een borstamputatie (en een goede uitslag voor nu), viel ik in een “gat”. Ik was zo druk geweest met overleven en nu moest van mij het gewone leven maar weer beginnen. Ik kwam er achter dat dat niet zo makkelijk ging en er zat zoveel boosheid, angst en verdriet in mij dat ik hulp moest zoeken. Ik kwam via een tip op de site van Martha. Dat zij zelf (borst)kanker heeft gehad sprak mij aan omdat zij wist waar zij het over had. Martha heeft gezorgd dat ik tijd nam om te rouwen om wat was. En om d.m.v. gerichte vragen (en huiswerk!) na te denken wat NU voor mij belangrijk is. Want het leven is wel degelijk anders geworden. En “en passant “nam zij ook nog andere issues mee waar ik mee aan de slag moest. Soms was dat voor mij hard werken, maar het was nodig.
De sessies bij Martha hebben ervoor gezorgd dat ik weer sterker en lichter in het leven sta. Dat ik mag voelen, dat ik verdrietig mag zijn maar dat er ook een hoop leuke dingen zijn.

Inez (55)

Martha heeft mij gecoacht na mijn behandelingen voor borstkanker. Ik was bang en had last van huilbuien. Ik voelde me futloos en tegelijkertijd schuldig dat ik niet van het leven genoot. Want ze zeggen toch altijAriënne (40)d dat je blij moet zijn dat je nog leeft? Na het traject kan ik beter omgaan met angst en gepieker. En ik durf weer vooruit te kijken. Ik heb heel veel over mijzelf geleerd. Martha is rustig en eerlijk. Doordat zij zelf ook borstkanker heeft gehad, begrijpt zij precies waar ik doorheen ga. Ik ben nu optimistischer en blijer. Ik weet wat ik kan doen als het me weer eens teveel wordt en dat geeft rust.
Ariënne (40)

Na mijn behandelingstraject was ik zoekende. Het hele ziekteproces heeft veel vragen in mij opgeroepen. Ik dreigde te verdwalen in mijn eigen leven, was bang en onzeker. Samen met Martha heb ik in mij zelf veel antwoorden gevonden. Ik heb ontdekt wat voor mij essentieel is in het leven. En ik ben begonnen om stappen te zetten om dat te realiseren. Hoewel ik niemand borstkanker gun, heeft het mij sterker gemaakt. Ik weet wat ik wil, heb zelf de leiding over mijn leven in handen en voel mij blij en krachtig.
Marinette (56)

Martha is een coach die heel goed kan luisteren. Ik vond het waardevol dat zij vanuit haar eigen ervaring kon spiegelen wat er allemaal door je heen gaat als je borstkanker blijkt te hebben en wat de impact daarvan op je gezin en je omgeving is. Door te luisteren, stiltemomenten in te bouwen en vragen te stellen heb ik gaandeweg woorden gevonden die uitdrukking geven aan wat ik heb meegemaakt. Dat is voor mij heel waardevol, ook naar de toekomst toe. Mede door Martha heb ik de bevestiging gekregen hoe belangrijk het is dat je lieve mensen om je heen hebt en heb ik keuzes durven maken door bijvoorbeeld ander werk te zoeken dat beter aansluit bij mijzelf, zeker nu ik heb ervaren hoe kwetsbaar het leven is. Martha heeft mij het inzicht gegeven dat ‘betekenis geven’ en ‘zingeving’ uiteraard belangrijk zijn, maar ze heeft mij leren ontdekken wat mijn ‘zielsverlangen’ is en daardoor heb ik al vrij snel na de start van mijn reïntegratie op het werk de keuze kunnen maken om ander werk te zoeken. Ik gun iedereen die zichzelf weer moet terugvinden nadat de lichamelijke behandelingen achter de rug zijn, een goede coach als Martha!

Margreeth (53)

Zou het niet heerlijk zijn, om je leven weer te LEVEN. Niet je ‘oude’ leven, maar dit leven, zoals het nu is, mét wat je allemaal hebt meegemaakt.
Je hebt een tweede kans gekregen, pak die aan met beide handen.

De investering voor dit traject, waarmee jij de regie over je leven weer in handen neemt, is € 599 inclusief btw.
Je kunt het volledige bedrag in één keer betalen, of in vier termijnen van € 155.

Wat jij misschien ook wel wilde vragen….

Moet ik voor dit traject naar jouw praktijk komen?
Nee dat hoeft niet. Als je niet al te ver weg woont en je bent ertoe in staat, is het fijn is om face to face te werken. Maar ik kan je ook coachen via Skype. Afstand hoeft dus geen enkel probleem te zijn.
Is het een cursus of maatwerk?
Het is geen cursus. Het traject is helemaal toegesneden op jouw vragen en jouw knelpunten. Het is dus echt individuele coaching, waarbij ik garandeer dat je aan het eind van het traject de regie over je leven terug hebt.
Ik ben nog niet helemaal klaar met mijn behandelingen, kan ik dan toch al door jou gecoacht worden?
Ja, dat kan zeker. De overgang naar de periode na je behandelingen verloopt dan veel soepeler.
Geef je ook medische adviezen?
Nee, absoluut niet! Jouw medisch behandelingstraject staat hier helemaal los van. Als jij je zorgen maakt over je lichaam, dan adviseer ik je om naar de dokter te gaan.
Kan ik dit coachtraject vergoed krijgen?

Via de werkgever
Als je een baan hebt, vraag dan bij je werkgever na of hij (een deel van) de kosten voor zijn rekening wil nemen. Sommige bedrijven hebben daarvoor een opleidings- of persoonlijk budget. Ook in het kader van re-integratie worden coachkosten soms vergoed. Mogelijk is er iets over kosten voor coaching in de cao opgenomen.

Via de arbodienst
De werkgever is in overleg met de bedrijfsarts vaak ook bereid om (een deel van) de kosten te vergoeden. Dit kun je bespreken met je bedrijfsarts, je leidinggevende of de afdeling personeelszaken.

Via de zorgverzekering
De zorgverzekeraars vergoeden een coachtraject over het algemeen niet.

Via de belastingdienst
Coachkosten die je als particulier zelf hebt betaald, kun je aftrekken als scholings- of studiekosten. Meer informatie vind je hierover op www.belastingdienst.nl.

Via de arbeidsongeschiktheidsverzekering
Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten, dan is het mogelijk de verzekeraar te vragen (een deel van) de kosten te vergoeden. Ze zijn hiertoe niet verplicht, maar hebben baat bij een optimaal herstel.

Als ZZP-er kun je trouwens in alle gevallen de coachkosten zakelijk opvoeren en de btw (21%) verrekenen.

Wat doe ik als ik nu nog vragen heb?
Stuur me in dat geval gerust even een berichtje.
Mijn mailadres is martha@levenenzo.nl

Wil je meer weten, of vraag je je af of dit voor jou een geschikt traject is?
Dan nodig ik je uit voor een gratis en vrijblijvend skype (of telefoon) gesprek van een half uur.

© Martha Rijkmans | Leven & Zo
Privacyverklaring

Met gemaakt door Anita Faber