Leer Leven & Zo na borstkanker

Online programma
Heb jij borstkanker gehad?
Dringt nu pas tot je door wat er allemaal is gebeurd?
Schrik je van elk pijntje en word je soms gek van je eigen gepieker?

Staat alles wat normaal was op losse schroeven en herken je jezelf niet meer? 

Durf je niet meer te dromen en ben je je vertrouwen in het leven kwijt?
Wil je gewoon je ‘oude’ leven weer terug?

Zou het niet heerlijk zijn, om je leven weer te LEVEN?
Niet je ‘oude’ leven, maar dit leven, zoals het nu is, mét wat je allemaal hebt meegemaakt.

Je hebt een tweede kans gekregen, pak die aan met beide handen.

En zou je veel liever…

weer lekker in je vel zitten

goed kunnen omgaan met de angstige momenten.
het gepieker in je hoofd eindelijk eens stoppen.

weten waar je grenzen liggen.

weer durven ontspannen en vertrouwen.

dit leven écht leven, juist omdat het eindig is.

KIES JIJ VOOR LEVEN?

DAN IS MIJN PROGRAMMA ‘LEER LEVEN & ZO NA BORSTKANKER’
HELEMAAL VOOR JOU!

Ik ben Martha Rijkmans. Ik werkte als jurist, therapeut en coach.
In 2016 en 2018 kreeg ik zelf borstkanker.
Ik word met dezelfde uitdagingen geconfronteerd als jij.
Als therapeut en coach heb ik veel tools en die heb ik ingezet voor mijn eigen herstel.
Ik heb ontdekt wat werkt.
Daarom kan ik nu volmondig zeggen dat ik weer durf te leven. Dat ik blij ben met mijn leven, ook al is het niet meer precies zoals voor die tijd.
Ik weet hoe ik kan omgaan met angst en gepieker.
Ik weet wat ik belangrijk vind en ga daarvoor.
En ik vertrouw erop dat ik dat wat het leven mij brengt, aankan.

Eén van de dingen die ik belangrijk vind is dat vrouwen alle tools krijgen om het leven weer op te pakken, zich weer fijn te gaan voelen in hun lijf en in hun leven. En daar ga ik voor. 
Je kunt de tijd niet terugdraaien, net doen alsof het niet gebeurd is.
Maar je kunt er wel voor zorgen dat je iets van je leven maakt.
In vrijheid en in liefde voor het leven.
Het leven laat zich niet controleren, wél regisseren.
De belangrijkste vraag is “hoe ga je om met dat wat je is overkomen?”
Het antwoord op die vraag is het verschil tussen óverleven of leven.

KIES JIJ VOOR LEVEN IN PLAATS VAN ÓVERLEVEN?

DAN IS MIJN PROGRAMMA ‘LEER LEVEN & ZO NA BORSTKANKER’
HELEMAAL VOOR JOU!

Het online programma ‘Leer Leven & Zo na borstkanker” bestaat uit 6 lessen:

Les 1

Controle of regie?
Wordt de regisseur van je leven!

Les 2

Angst
Kom los uit de greep van angst!

v

Les 3

Gedachten
Stop die maalstroom in je hoofd!

Les 4

Vermoeidheid en andere fysieke ongemakken
Stap uit de cirkel van fysieke malaise!

Les 5

Zelfbeeld en intimiteit
Omarm je lichaam!

Les 6

Verlangens en dromen
Durf weer te dromen!

Zou het niet heerlijk zijn, om je leven weer te LEVEN?
Niet je ‘oude’ leven, maar dit leven, zoals het nu is, mét wat je allemaal hebt meegemaakt.

Je hebt een tweede kans gekregen, pak die aan met beide handen.

Elke dag van je leven is kostbaar

De waarde van dit programma is niet in geld uit te drukken.
Het gaat om je leven, jóuw leven waarvan je geen enkele dag kunt overdoen.
Het meest kostbare dat wij hebben, is tijd.
Tijd die je niet wilt verspillen met worstelen.
Want elk uur van je leven is kostbaar.
Elk uur dat je blijft hangen in angst en gepieker is zonde van de tijd.
Je bent veranderd door wat je hebt meegemaakt.
Sommige dingen gaan niet meer zoals ze vroeger gingen.
Je moet opnieuw leren omgaan met jezelf en je omgeving.
En soms heb je geen idee hoe.

Dit programma is er in twee varianten:

Leer Leven & Zo na Borstkanker

Dit programma is volledig online.
De investering is € 147,- inclusief BTW.
En ik kan je garanderen dat je daarmee een waardevolle toolkit hebt om je leven snel weer op de rit te krijgen.

Leer Leven & Zo na Borstkanker PLUS

Naast het volledige online programma ontvang je van mij twee keer een online één op één coaching sessie van een uur en kun je mij onbeperkt mailen als je vragen hebt of er even niet uit komt.
De coachingsessies plannen wij in overleg.
De investering is € 297,- inclusief BTW.

Je kunt met dit programma beginnen op het moment dat jij wilt

Je krijgt elke week een les toegestuurd, met een pauzeweek tussen de tweede en de vierde les.
En misschien denk je dat je er de komende periode geen tijd voor hebt.
Dat is geen enkel probleem.
Als je het programma nu aanschaft, dan kun je starten op het moment dat het jou uitkomt.
Vanaf dat moment krijg je regelmatig een les toegestuurd.
De lessen kun je helemaal in je eigen tempo doen, want je behoudt toegang tot alle lessen en bij het PLUS programma recht op de coaching uren die je nog niet hebt gehad..

Dus vraag je af: ‘Hoe wil ik leven, wat is mijn leven mij waard en wat heb ik daarvoor over?’
En ik zou je dan ook willen aanmoedigen.
Ga ervoor, doe het programma en maak het beste van je leven na borstkanker!

Voor ik startte met het programma liep ik vast. Ik had in een blog van Martha gelezen dat ik zelf weer de regie moest pakken, maar dat lukt mij niet.

Ondanks dat ik zelf uren had lopen analyseren waar ik vast liep en hoe ik dat moest oplossen.

Bij de eerste persoonlijke coachingssessie bleek dat meteen het probleem, ik overanalyseerde alles.

‘Dat is niet relevant, begin gewoon nu’, zei Martha. En met behulp van haar coachingsprogramma is dat gelukt.

Ik heb de cirkel van overanalyseren doorbroken en ben gewoon begonnen met weer te genieten van het leven en zit weer een stuk beter in mijn vel.

Marijke

Ik ben vrij kort nadat ik klaar was met operaties en chemo begonnen aan het PLUS programma en kan dat iedereen aanraden.

Het was één van de eerste dingen die ik deed, omdat ik het wílde en niet omdat het moest (je moet zoveel tijdens de behandelingen!).

Ik heb het programma niet op volgorde gedaan en dus ook niet binnen de tijd en juist die flexibiliteit is zo fijn.

Dit programma heeft er mede aan bijgedragen dat ik vrij snel weer van overleven naar leven ging, met natuurlijk nog steeds zijn pieken en dalen.

Ik vind het heel fijn dat ik altijd terug kan pakken naar de stof en er een lijntje met Martha is, mocht ik het nodig hebben.

Elianne

Ik heb in 2017 borstkanker gekregen en na een jaar van behandelingen en een jaar uren opbouw in mijn werk dacht ik er weer te zijn. Maar niets was minder waar! Mentaal, emotioneel en fysiek ging het alle kanten op. Het kwam niet bij elkaar. Het gevolg was totaal niet goed in je vel zitten! De reguliere gezondheidszorg kan daar niet echt veel mee. Totdat ik, via een flyer, met ‘Leer Leven & Zo’ van Martha Rijkmans in contact kwam. 

Deze cursus heeft mij inzicht gegeven in het proces om mentaal, emotioneel en fysiek weer in balans te komen. Het vergt wel veel oefening maar het was voor mij heel waardevol om er achter te komen dat er veel gedachten en gevoelens weggestopt waren en die mij in de weg stonden. 

Ik heb het plus-programma gevolg met de individuele online coaching en vooral het persoonlijke gesprek vond ik heel fijn. Marthais heel begripvol, kan goed uitleggen en stelt de juiste vragen.

Ik kan deze cursus echt bij iedereen aanraden die vastloopt met zichzelf na behandeld te zijn voor borstkanker. Ga ervoor! Het leven is het waard! 

Adrie (56)

Ik ben heel erg enthousiast over het Leer Leven & Zo na Borstkanker PLUS programma!

De lessen kun je in je eigen tempo volgen en de bijbehorende oefeningen/opdrachten wist ik goed in praktijk te brengen. Die vertaalslag naar de praktijk vond ik een enorme openbaring want daardoor durf ik weer te hopen en te verlangen naar het leven.

Ook hebben de online coaching gesprekken met Martha mij enorm goed geholpen. Deze waren zeer leerzaam en verhelderend.

Ik vind Martha heel erg deskundig, zij heeft de ervaring en kennis om mij als ex-borstkankerpatiënte efficiënt te coachen.

Ik zal dit programma zeer zeker aan anderen aanbevelen, want er is absoluut leven na borstkanker.

Ik vind mijn leven zelfs mooier en intenser. Ik waardeer het leven meer en geniet daar enorm van.

Lieve Martha, ik ben je ontzettend dankbaar!

Maureen (47)

In 2013 heb ik het traject borstkanker doorlopen. Na die tijd viel ik in een enorm diep gat en er was nergens hulp te vinden.

Ik kwam bij Martha terecht en daar moest ik zijn, blijkt achteraf. Ik kan het iedereen aanraden die worstelt na borstkanker om verder te gaan met leven.

Ik heb geleerd mijn mindset te veranderen, mijn vermoeidheid te accepteren met alle pijntjes groot en klein. Angsten te overwinnen. Ik heb weer meer zin in het leven gekregen.

Mijn advies is: schroom niet en ga met jezelf aan de slag, er ligt nog een mooi leven voor jou te wachten. En als je hebt hulp nodig hebt en de goede handvaten om daar te komen: Martha staat altijd voor je klaar.

Pauline (61)

Ik heb dit korte programma als waardevolle aanvulling op de reguliere zorg ervaren waar er wel aandacht is voor de ziekte maar te weinig voor de persoonlijke omstandigheden en obstakels die je tegen komt in het dagelijkse leven.
Conny (61)

Het allermoeilijkste om te accepteren vond ik mijn veranderde lichaam. Ik ben nog jong en single. Door de hormoonkuur heb ik overgangsverschijnselen. Ik begon mijzelf te verstoppen, voelde mij niet vrouwelijk meer.

Nu sta ik weer vol zelfvertrouwen in het leven. Soms ben ik nog wel verdrietig over mijn lichaam maar ik weet ook dat ik zoveel meer ben dan dat. Ik sport weer, ik ga weer uit en ik maak weer plezier.

Martha is empathisch en vriendelijk, maar ze legt de vinger wel precies op de zere plek. Dat is soms pijnlijk, maar uiteindelijk lucht het altijd op.

Tamar (34)

Ik was een jaar onder behandeling bij een psycholoog, maar dat had absoluut geen ene effect. Ik werd er juist heel emotioneel van en vind het achteraf tijdverspilling.
Ik ben blij om Martha te hebben leren kennen, die ook net als ik een patiënt geweest is. Zij heeft mij wakker geschud en laten zien dat het ook anders kan, dan alleen negatief denken. Ik ben nu veel bewuster geworden van mijn dagelijkse leven. Ik ben zeer dankbaar.
Hozan (38)

Martha heeft mij gecoacht na mijn behandelingen voor borstkanker. Ik was bang en had last van huilbuien. Ik voelde me futloos en tegelijkertijd schuldig dat ik niet van het leven genoot. Want ze zeggen toch altijd dat je blij moet zijn dat je nog leeft? Na het traject kan ik beter omgaan met angst en gepieker. En ik durf weer vooruit te kijken. Ik heb heel veel over mijzelf geleerd.

Martha is rustig en eerlijk. Doordat zij zelf ook borstkanker heeft gehad, begrijpt zij precies waar ik doorheen ga.

Ik ben nu optimistischer en blijer. Ik weet wat ik kan doen als het me weer eens teveel wordt en dat geeft rust.

Ariënne (40)

Na mijn ziekte kon ik mijn draai niet vinden. Ik was vermoeid, bang en het leek alsof het leven aan mij voorbijging. Nu, na het coachingstraject durf ik het leven weer te vertrouwen. Ik weet hoe ik zelf de regie kan houden. Ik weet nu wat ik kan doen als ik in angstgedachten terecht kom en dan ben ik er snel weer uit.

Als coach is Martha eerlijk en duidelijk, maar wel op een zachte manier. Zij heeft veel kennis en ervaring en kan dingen gemakkelijk uitleggen. Zij is begripvol, zodat ik mij veilig en gesteund voelde.

Ik heb mijn leven terug. Niet mijn oude leven, maar een prachtig leven na borstkanker. En daar ben ik ontzettend blij mee.

Monique (52)

Wat heb je na afloop van dit programma geleerd?

Je leven regisseren in plaats van proberen te controleren
De vicieuze cirkel van angst en gedachten stoppen

Je thuis voelen in je lichaam en je leven

Zonder forceren je energieniveau omhoog brengen

Te leven met plezier, plannen te maken en te vertrouwen ook al weet je niet wat de toekomst brengt.

Wat jij misschien ook wel wilde vragen….

Kan ik dit allemaal wel online leren?
Ja, dat kan zeker, heel goed zelfs. Het programma is erop gericht dat jij de tools krijgt om te kunnen omgaan met de nasleep van borstkanker. Ik neem je stap voor stap mee en leer je hoe je deze tools kunt inzetten. Ik leg je alles uit en sommige oefeningen begeleid ik door middel van een geluidsopname. Die kun je dan steeds weer gebruiken. Je kunt vragen stellen in de besloten groep en tijdens de online vraag- en antwoordsessie.
Ik kan nog niet meteen starten, maar pas over een paar weken. Heeft het dan zin om het programma nu aan te schaffen?
Ja, het heeft absoluut zin om het programma aan te schaffen. Want je kunt namelijk zelf het moment bepalen dat je wilt starten. Als je dus eerst met vakantie gaat, of weet je dat je het de komende paar weken te druk hebt, dan begin je gewoon iets later. Vanaf dat moment krijg je regelmatig een les toegestuurd, die je ook weer helemaal in je eigen tempo kunt doen. Je behoudt namelijk toegang tot het programma.
Kan ik al beginnen als ik nog niet klaar ben met mijn behandelingen?
Ja, het is prima om vast te beginnen. Dat wat je leert kun je grotendeels al toepassen terwijl je nog aan je behandelingen bezig bent. Bovendien zal de overgang naar de periode na je behandelingen dan veel soepeler gaan.
Mijn gezondheid is niet zo goed en ik heb niet zoveel energie, is dat een probleem?
Nee, dat is geen enkel probleem. Het volgen van het programma is niet fysiek belastend. Je kunt het helemaal in je eigen tempo doen op het moment dat jij er toe in staat bent. Waarschijnlijk word je energieniveau zelfs beter.
Kan ik dit programma vergoed krijgen?

Via de werkgever
Als je een baan hebt, vraag dan bij je werkgever na of hij (een deel van) de kosten voor zijn rekening wil nemen. Sommige bedrijven hebben daarvoor een opleidings- of persoonlijk budget. Ook in het kader van re-integratie worden coachkosten soms vergoed. Mogelijk is er iets over kosten voor coaching in de cao opgenomen.

Via de arbodienst
De werkgever is in overleg met de bedrijfsarts vaak ook bereid om (een deel van) de kosten te vergoeden. Dit kun je bespreken met je bedrijfsarts, je leidinggevende of de afdeling personeelszaken.

Via de zorgverzekering
De zorgverzekeraars vergoeden een coachtraject over het algemeen niet.

Via de belastingdienst
Coachkosten die je als particulier zelf hebt betaald, kun je aftrekken als scholings- of studiekosten. Meer informatie vind je hierover op www.belastingdienst.nl.

Via de arbeidsongeschiktheidsverzekering
Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten, dan is het mogelijk de verzekeraar te vragen (een deel van) de kosten te vergoeden. Ze zijn hiertoe niet verplicht, maar hebben baat bij een optimaal herstel.

Als ZZP-er kun je trouwens in alle gevallen de coachkosten zakelijk opvoeren en de btw (21%) verrekenen.

Geef je ook medische adviezen?
Nee, absoluut niet! Jouw medisch behandelingstraject staat hier helemaal los van. Als jij je zorgen maakt over je lichaam, dan adviseer ik je om naar de dokter te gaan.
Wat doe ik als ik nu nog vragen heb of met jou wil overleggen?
Als je nu nog vragen hebt of wil overleggen met mij omdat je twijfelt, stuur mij dan even een mail op martha@levenenzo.nl. Ik ga heel graag het gesprek met je aan.

Ben jij het geworstel met je gedachten en emoties zat? Wil jij weer voluit leven?
Wil je geen ‘survivor’ zijn maar een levenskunstenaar?

Klik dan op de knop hieronder.
Je kunt direct starten.

Ik weet zeker dat het je leven gaat veranderen. En dat gun ik jou.
Je hebt tenslotte niet voor niets een nieuwe kans gekregen.

WIL JIJ GEEN KOSTBARE MINUUT VAN JE LEVEN MEER VERSPILLEN AAN GEWORSTEL, ANGST EN GEPIEKER?
WIL JIJ WEER VOLUIT LEVEN?
WIL JIJ GEEN ‘SURVIVOR’ ZIJN, MAAR EEN LEVENSKUNSTENAAR?

IK WEET ZEKER DAT HET JE LEVEN GAAT VERANDEREN. EN DAT GUN IK JOU.
JE HEBT TENSLOTTE NIET VOOR NIETS EEN NIEUWE KANS GEKREGEN.

Wil je meer weten, of vraag je je af of dit programma geschikt is voor jou?
Dan nodig ik je uit voor een gratis en vrijblijvend skype (of telefoon) gesprek van een half uur.

© Martha Rijkmans | Leven & Zo
Privacyverklaring

Met gemaakt door Anita Faber